2 egg
3 dl sukker
4,5 dl Semper glutenfri mix
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1,5 dl vann
150 g smeltet smør
4-5 epler (det er godt med masse epler!)
kanel og sukker
Jeg pleier å skrelle eplene, og legge dem i en blanding av sukker og kanel, mens jeg blander kakerøren:
Egg og sukker piskes luftig.
Bland i melmixen, bakepulver, vaniljesukker, vann og avkjølt, smeltet smør.
Hell røren i en liten langpanne, dekket med bakepapir.
Press eplebitene litt ned i røren, tett i tett.
Det er godt å strø litt ekstra kanel og sukker på toppen :)
Stekes ved 200 grader, i ca. 40 min.
Serveres lun, med vaniljeis.
Nam!
Vi baker glutenfritt fordi Storebror har cøliaki. -Og bittelitt fordi glutenfrie kaker blir skikkelig gode ;)
Det såg jammen godt ut, sjøl om eg har ein merkelig aversjon mot epler i kaker... :o)
SvarSlettOg ja; de fleste hjem med guttar har legp så det holde trur eg :o) Kan jo værr greit med ein oppbevaringsløsning som inspirere te rydding uten at det blir for "pyntete" då. Det må nemlig værr minimalt med pynting når en e gutt har eg forstått ;o)
Ha ei superfin helg snupps og hils resten av gjengen :o)
Lego ja...
SvarSlettÅh det så godt ut! Vi har masse epler i hagen nå så skal ikke se bort fra at jeg prøver oppskriften:) Takk for koselig kommentar hos oss! Ha en deilig høst fredag!
SvarSlettHei du! Tusen takk for koselig hilsen hos meg og at du vil følge meg videre :)) Kjempemoro!! Den kaken så helt nydelig ut!! Jeg kokkelerte mye glutenfritt før (min forrige samboer gjennom 7 år hadde cøliaki han også). Semper er en VINNER! De første gangene jeg prøvde meg på brød med mais- og rismel etc helt fra bunnen av, så ble brødene tunge som mursteiner. Fikk de ikke ut av brødforma en gang så jeg måtte bare kaste hele forma, hehe ;) Ja, ja, jeg skal sannelig prøve denne oppskriften - så takk for tipset :)) Fredagsklem fra Yvonne, PS: Jeg følger deg absolutt videre, gleder meg!!
SvarSlettSåg herlig ut! Fin ny header har du fått også! flink du er!
SvarSlettHa en herlig helg!